Húsvéti asztal ünnepi ruhája

A húsvét megünneplésének mikéntje ősi hagyományokban, szokásokban gyökerezik. A friss virág, a barka, a nyuszi és a hímes tojás mind-mind olyan szimbólum, mely régóta jelképezi ezt az ünnepet. A színpompás dekoráció, a tarka-barka tojások az újraéledő természetet idézik, ám a hagyományok tisztelete mellett megengedhetjük magunknak, hogy olykor-olykor a szokásostól eltérő módon díszítsük fel otthonunkat.

 

Az ünnepi asztal díszei:

Finoman elegáns és harmonikus lesz az ünnepre terített asztal, ha a sokféle szín helyett egyetlen hozzánk közel állót választunk, és ennek különböző árnyalatait használjuk a díszítéskor.

A díszbe öltöztetett ebédlőasztal mellett ízléses tálalásban jobban esik az étel, és jobban élvezzük az együttléteket is.

Terítékünk akkor lesz hangulatos, ha az étkészlet mellé stílusban és színvilágban harmonizáló asztali díszeket választunk. Gondoljuk át, milyen terítőink, textilszalvétáink, tányérjaink vannak, és ezekhez előre tervezzük meg az ünnepi kiegészítőket. Érdemes a terítéket néhány saját kezűleg készített aprósággal csinosabbá tenni.

Ha a pénztárcánk megengedi, és van elég időnk, néhány újdonságot is vásárolhatunk. A meghitt hangulat megteremtéséhez azonban nem szükséges méreg drága étkészletet venni. Színes textileket, szalagokat olcsón beszerezhetünk, üvegpoharakból látványos mécsestartót készíthetünk, a tavaszi sétákon gyűjtött faágakból, gallyakból húsvéti koszorút fonhatunk. A vidám ünnepi hangulat titka az anyagok és színek harmóniája. A vékony pamutvásznak, könnyű selymek és a világos de nem harsány színek találkozása derűt és nyugalmat hoz otthonunkba.

 

>>> Tekintse meg Húsvéti Terítő kollekciónkat! <<<